pretend that it's a magic apple

Låt oss låtsas att det är ett magiskt äpple som vill bota min förkyldning, tack!




ph: me

wanted.



Förutom Acne's höstjacka med fårullskrage så är det detta ovan som jag eftertraktar just nu.

På kollaget: Den gråa och den långa tröjan med läderlappar kommer från lindex, den randiga toppen från bikbok och resten från hm's nyheter.

ABOUT MY MODELLING

Har fått frågor om mitt modellande och tänkte att jag skriver om det en gång för alla här i ett eget inlägg.

Vilken agentur jag är med i? Hur lång jag är? Hur blev jag modell? Osv.

- Som modell är jag egentligen väldigt kort, eller jag är på gränsen på att inte få vara modell. Dock är jag med i en agentur som tror mycket på mitt utseende. För att vara modell måste man som tjej vara 170 cm, dock varierar det lite från agentur och land. Internationellt vill de helst ha en längd på över 173-175.

- Min agentur heter Avenue Modeller och ligger i centrala Göteborg, vid NK ungefär. Det är en agentur med lång erfarenhet inom branschen med både reklam modeller, proffsmodeller, barn, people modeller och främst så bygger de up unga tjejer och killar till att bli proffsmodeller. De samarbetar med agenturen Mikas, som är för övrigt sveriges största agentur och även med olika agenturer från hela världen. (Allt från Danmark, Japan till New York.)

- När jag var 12 tog min bror med mig till Avenue Modeller, men ett krav är att man är 14 år för att få vara modell i Sverige (utomlands, 15-16 år). När jag var 13, skulle snart fylla 14, var jag med i deras modell tävling "Female Look 2008" och mot alla odds blev jag en av de tre vinnarna. Även om jag var för kort och för ung valde juryn ut mig och två andra tjejer som blev vinnarna av titeln. Juryn bestod av agenturer från New York, Paris, Milano och två stycken från Sverige (Avenue modeller och Mikas). Efter det fick jag träffa den franska scoutern som blev väldigt intresserad av mig. Som sagt har jag inte fått åka på någon utlandsresa än, p.g.a. ålder och längd, men kanske i framtiden.

Har ni fler frågor om modellande, t.ex. hur man blir modell, vad kraven är osv. är det bara att skicka en kommentar så svarar jag i ett inlägg eller ev. i er blogg! :)



bild tagen av min bror, lekte lite i hans studio en dag.


en gammal testfotografering jag gjorde i början när jag hade blivit modell. foto av Beatrice Törnros.(testfotograferingar gör man för att bygga upp sin portfolio, det är alltså inget jobb & man får inte betalt.)

IT'S NOT FUN BEING SICK

Roar mig själv med att kika in på snygga, inspirerande fashionistas.

Kommer upp två inlägg senare, men först ska jag som jag alltid gör när jag är sjuk, kolla på prinsessans dagbok. Anne Hathaway har alltid varit en favoritskådis för mig och filmerna gör mig på glatt humör. Haha! Andra filmer som jag alltid sitter och glor på när jag är sjuk är sex and the city och mamma mia.  

HAR NI OCKSÅ NÅGOT SPECIELLT SOM NI GÖR NÄR NI LIGGER HEMMA OCH ÄR SJUKA?


KLINGAN.


AWSOME MIX




Maria i mixade mönster och material.


HEJ O HÅ....

Hej negativa jag och välkomna till min negativa blogg!!

Nej skoja.. men det är icke så roligt att vara sjuk. Det enda som har muntrat upp mig idag är min familj, ni läsare som läser, följer och kommenterar (ni är underbara.), bloggen, min fina vän som ligger med samma influensa som jag och Rasmus Seebach som bjuder på den sköna musiken.

Tack för det. Ska försöka skriva senare, först ska jag lyckas resa mig upp och äta thai-rester eftersom att ingen är hemma hos mig.

NÅGON MER ÄN JAG SOM ÄR SJUK?..

HAD A BAD MONDAY

Ligger för tillfället och sover. Nästan i alla fall..
Började 8, slutade vid två då jag egentligen skulle ha min första konståkningsträning denna säsongen men planerna ändrades. Jag blev sjuk. Vaknade av halsont, huudvärk osv. Usch kan inte vara sjuk, får inte - det skulle betyda att jag inte kan vara med på matlagningen imorn och då skule jag behöva stanna hemma hela dagen. Dumt.

Orkar inte blogga just nu. Ska sova eller titta på film, får se hur jag känner mig senare.

PS. Jag är me och tävlar på Vivienne's blogg, en grym bloggerska med snygg stil! Gå in och kika på hennes blogg + titta in på tävlingen, glöm inte att läsa om vad man kan vinna!

THAI FOOD FOR DINNER

Hemlagad thai mat är det närmaste thai man kan komma i Sverige. Thai maten i Sverige suger, rent ut sagt. De kan ju inte ens få till kycklingen... Jag vill tala om att pappas är mycket godare än det som säljs på thai restauranger i Sverige.




TILL ER FINA; NYA SOM GAMLA LÄSARE!

Efter att "Asiat" har valt mig som veckans blogg så har det kommit så många nya unika besökare och jag ville bara säga Välkomna hit!

Sedan hoppas jag förstås att ni tycker om bloggen och stannar kvar, tack till er gamla som nya läsare för era fina kommentarer. Sedan måste jag säga att det är riktigt kul när ni ställer frågor också. Återigen, alla nya - välkomna hit och hoppas att ni stannar kvar, så även ni redan trogna läsare!

Tack till er.



(Psst, ni kan följa min blogg på bloglovin.)


HEJ AKTIV SÖNDAG

Har mina söndagar någonsin i hela mitt liv varit aktiva förut? Tror inte det. Körde två jazz-pass på raken, första passet var för nybörjare så då fick man ta täten lite granna men andra passet var i min nivå. Kul och behövligt. Har inte rört mig på hela sommaren.. mer än att ha simmat förstås.

Skriver mer senare, tittar just nu på repriser av Cougar Town, men den serien är ju sjukt grym!

PS. Vann "veckans blogg" hos en jättesöt tjej som kallar sin blogg Asiat, jätteroligt - tack! :)

LÄSARFRÅGA

En läsare frågade vart jag köpte min fake ray-bans, men tyvärr hade du ingen länk till blogg/e-mail så jag skriver helt enkelt svaret på frågan i ett inlägg.

SVAR PÅ LÄSARFRÅGA: Jag har två "fake ray-ban", de bruna paret kommer från märket Prestige som finns att köpa på Åhléns. Mina vita är köpta i Turkiet.

Ställ gärna frågor och har ni ingen blogg svarar jag på dom i inlägg, kanske kan ha en frågestund någon dag. Låter det bra? :)

DANSDAG

Läs rubriken, den berättar vad jag ska göra idag.. På danshuset, där jag går i dans, har dom idag öppet hus och de kommer att ha prova-på klasser hela dagen idag. Så ni som vill testa allt från jazz till hip hop är välkomna, de har valt ut några speciella dansklasser som man kan testa på. Jag tar med mig en kompis dit som ska få testa på jazz, jag går redan i det men får väl se om det finns någon nybörjare som kanske kan behöva lite hjälp eller något. Haha.

Have a nice day. Later!


LÅNGBEN OCH JAG

I nya jazzskor och cykelbyxor, allt från dansbutiken i Göteborg. Skorna gick på 400-500 kr och cykelbyxorna 225 kr.

Här under ser ni jag med mina långa ben, momentet nedanför är inte ens hälften så bra som det ska vara och kan vara, jag är ouppvärmd men jag kan inte heller göra det.. mkt svårare när man har långa ben med. :)


Stockholmstreetstyle

Inspiration från Stockholm Streetstyle.

Foto:
Grym kille. ;)

Foto:

Foto:

Foto:
Snygga Emma Östergren!

She moves in her own way

Halsduk - gina tricot, solglasögon - prestige, jeansjacka - lindex, fodralklänning - gina tricot, läder & fransväska - Åhléns, converse.




What a great day!

(Tänk rubriken i brittisk engelska..)

Nu rä jag hemma från en shoppingrunda. För första gången (nästan) var det en shoopingrunda för någon annan, alltså inte mig själv. Och det var ju nästan (läs: nästan) roligare än att köpa till sig själv.. Jag var med och hjälpte pappa att köpa lite nya kläder, killkläder är alltid väldigt roligt att titta på. Ibland när jag och någon kompis går i stan kollar vi på killkläder på NK..

Jag fick i alla fall köpt ett viktigt köp och ett bra köp. Ett par nya jazzskor, mina var väldigt slitna, jag fick även ett par (dans)cykelbyxor. I jazz är det viktigt att ha tajta kläder så att läraren ser hur man formar kroppen, precis som i balett.

Kommer snart upp lite dagens osv. Vi hörs!

Min engel, min engel, min engel.

Igår var det rocka fett på Nrj in the park som gällde. Och det gjorde vi också. Kom ganska långt fram och kunde njuta av allt. Nu har jag precis tagit mig en dusch och skrubbat mig, skönt! Man är ju sådär fräsch efter en "konsert".

Inatt skulle jag bära upp alla glas som jag och en kompis hade druckit i, plus det jag hade haft på kvällen och medans jag går med sex staplade latteglas i båda händerna tänker jag "tänk om jag tappar något nu, då skulle jag väcka hela huset..". Jag lyckas komma till vasken men självklart var det bara tvunget att hända, jag tappade det inte men på något sätt slog det emot en kant och sedan var hela vasken respektive köket fullt av glas. Där låg jag en bra stund och försökte torka/plocka upp alla glasbitar, jag märkte att jag blödde lite, är det bara jag som råkar ut för sådant här?!

Åter till nuläget. Idag ska jag köpa nya dansskor, jag halkar på mina (ramlade i ett hopp för övrigt..) som jag har nu, de är rätt så slitna och rätt så gamla. (2-3 år ca.?). Efter det ska jag hjälpa pappa med ltie nya kläder, vi (haha) funderar på en kavaj med läderlappar på armbågarna, modernt, snyggt och inte för pråligt, lite tuffare fast att den behåller lite stil. Jag hoppas på en fika efter det.


Bra kvalité va? Men Rasmus Seebach är Rasmus Seebach och han är på min bild, det är det viktigaste, haha! Helt klart den bästa på källen, men det är ju klart - de andra låtarna är det mer "håll igång" i..

IT'S FRIDAY!

Fredag och skolan drar igång på riktigt. Fredag morgon och jag känner mig förkyld, men vad gör det? Det är ju fredag, nrj in the park och eftersom skolan är igång betyder det träffa de ny vännerna. Snart helg, awsome! ;)


Ha en grym fredag alla! :)




Three days left!

Tre dagar kvar och sedan får jag snöra på mina skridskor igen, vilken känsla! (Om jag nu hinner dit i tid från skolan..) På onsdag börjar även min dans igen men nu är det så att den hamnat samtidigt som konståkningen den veckan, men får överväga att dansa så att jag får lite av det goda från båda håll!


En bild från förra vintern, haha.


FÄRGER FÖR HÖSTEN/VINTERN 2010

Höstens färger fortsätter i det nude färgade hållet och låter även militären följa med, både i färg och look. Man tar även upp den senaps-gula färgen som blev så populär för några år sedan, till min fördel vet jag att jag har en del plagg kvar sedan dess i den färgen, en favorit färg på hösten. Grått och rosa var också några färger som syntes till på catwalken. Även om färgerna går helt mot naturen, vi gillar alltså denna höst och vinter natur färger, så kommer några färger som rött och blått vara riktigt populärt.

En stor färgklick till en allmänt neutral outfit kommer att bli suverent, jag skulle tipsa om en färgstark trenchcoat, halsduk, handskar, väska eller byxa!



BOOMERANG

På Boomerang's affischer har bilder på Oscar Spendrup hängt uppe ett bra tag nu. Jag och mina kompisar står alltid och tittar på dom, mest för att han är snygg (en kompis blir helt kär i honom varje gång och jag förstår henne) men jag tycker även att det är fullkomligt perfekta höst/vinter bilder, de ger inspiration om inte minst sagt en underbar upplevelse för ögonen.

Skriver inte om honom idag också, jag skriver om Boomerang's grymma höst och vinter bilder, tack för inspirationen!


(Skulle mer än gärna stå modell på denna plåtning!..)


NY DESIGN

Så nu har jag byggt om bloggen, tyckte inte riktigt om det gråa - det blev svårt med matchningen mellan bilder och bakgrund plus att en vit blogg är mycket fräschare, den nya designen på bloggen känns mer rätt och nu är det jag som står för den.

Ska strax ut och pyssla om kaninen, borsta hans lurviga päls, städa hans bur och ge honom massor med godis. Han behöver lite värme och kärlek, känns som att han fått alldeles för lite av det.


Melvin, så söt!

PS. Blev nominerad till en av veckans bloggare hos Fiona, stort tack till henne!

UNDER OMBYGGNAD

Bloggen är under ombyggnad hela dagen!

Vad ska ni göra idag?

Hohoh, idag är jag ledig! Jag säger bara ett ord, nice.

Vad jag ska göra? Ingen aning. Ta vara på dagen och vila upp mig för imorgon börjar den riktiga skolan, lektioner, läxor m.m. Vi kommer att börja med matte så det är helt okej, tycker att det kan vara ganska kul faktiskt.

Nu är jag hungrig som en varg, hörde mamma stiga upp - hoping for som breakfast!

Vad ska ni göra idag? :)


En sådan här frukost skulle verkligen inte sitta fel just nu...

TILL ER KILLAR

Inspiration för killar och ögongodis för oss tjejer (vad gäller både utseende och klädsel).


Svenske topmodellen Oscar Spendrup fångad på bild av stockholmstreetstyle.

BLACK IS BACK

On (my) nails!

Det känns som att hösten redan har kommit, på både gott och ont. Jag gillar hösten, visst är det mest för modet, men faktum är att den är mysig. Men kom på mig själv med och sakna sommaren lite idag, den är ju faktiskt så mycket bättre! Häromdagen trodde jag att jag hade ändrats, för då längtade jag till hösten, men det är nog bara kläderna som lockar mig, för sådant väder som det är nu är det hela hösten sen. Fy tusan vad hemskt!

Tillbaks till vart vi var. I alla fall, jag låter hösten påverka mig utseendemässigt redan nu. Svarta naglar är ju grymt coolt och snyggt. På vägen hem idag när jag väntade på bussen hade jag inget att göra och drog då in till H&M och köpte ett svart nagellack.

Några bilder senare.. (ni ska veta hur mycket tid jag lägger ner på min bilder varje dag, dom betyder så mycket för mig precis som bloggen gör, ingen bra blogg utan bra bilder!)






svart nagellack från H&M, 39:50 rixdaler.

Horse week

Här är några sköna, vackra, fantastiska, älskvärda minnesbilder från veckan då jag och en vän hyrde hästar i Småland, Emmaboda. Kom på att jag inte lagt upp något från den veckan och den tiden är verkligen värd ett inlägg här!

Detta kallas BILDBOMB!


























ph: me

SO OVER

Tänkte bara varna alla där ute som tror de har koll på modet, eller i alla fall fortfarande bär leggings med lacklappar, randiga och lösa toppar, gladiator sandaler osv. Vill du vara med i modet så lämna det populära från 2008 och 2009. Har du inte prickiga stumpbyxor, köp inga då och har du redan ett par, använd dom inte.

Men, nu är det så att jag bryr mig inte om folk följer trender/modet och tycker att alla kan klä sig hur dom vill, även om jag ser folk med samma stil varje dag. (Ni vet korta, skittajta shorts och en lös topp med boots till...-.-) Alla bär vad dom vill, men jag personligen orkar inte se på dessa urtjatade trender längre. Ska man fortsätta med t.ex. spetsleggings, lackleggings eller prickiga strumpbyxor - gör det till något eget!

Ps. Är det någon mer som inte förstår sig på varför alla blogg-tjejer klär sig likadant? Kör er egna stil och ni kommer mycket längre! Jag vet inte hur unik jag är, men jag vet vad jag fastnar för i alla fall.


en bild som jag tog härom veckan med min vän Nellie.

GREY DAY

Inte bara att jag har klätt mig grått, med klickar av svart och vitt idag utan också att vädret har varit kallt, grått och vidrigt.. Vi hade tipspromenad (om det heter så) i skolan och hade det inte varit skitväder hade det varit mycket roligare och bättre. Visst hade vi kul och man träffade lite nya människor, men när äns skola ligger vid havet och frågorna ligger vid hamnen är det inte jättekul att ha denna dagen. Men men, det var okej trots allt!

Här har ni dagens outfit.. under hela dagen längtade jag bara efter en stor, mysig kofta eller halsduk.


gamla jeans - JC, transparent oversize skjorta - H&M, gammal skinnjacka - Gina Tricot, väska - fake Marc Jacobs, hunter stövlar, peace halsband - Åhléns

I mina "sov flätor"

En kreativ morgon framför camen.. Jag i mina "sov flätor" och med juice och tandborste. ;)








In a flowered maxi dress

Har två maxi klänningar, köpte dom båda två i början av sommaren/slutet av våren. Här är en bild från Turkiet, tyckte den klänningen passade bra i miljön och värmen där nere! ;)


klänningen kommer från lindex.

Metallic and nude.

Metall smycken/accessoarer i år blir allt mer och mer modernt ju närmare hösten vi kommer och vem fixar den perfekta looken bättre än självaste Elin Kling?



Med denna nude-färgade jumpsuit blir hon snyggare än snyggast och inte minst sagt modern! De svala nude/beige färgerna håller i sig hela hösten, till hösten kommer vi att få se mycket natur-färger och även en hel del färgklickar som rött och blått.


(Åh, skulle mer än gärna bära denna outfit!)


YOU CAN'T BE WITHOUT IT!

Efter att jag hade köpt denna produkten för första gången blev jag fast. Det var förra vintern som jag tog tag i spektuleringen kring "torrschampoo" och råkade bli tipsad om Björn Axéns produkt av en på Åhléns. Nu är jag fast och man kan inte vara utan den, den är bra i alla lägen! (ett plus är att den luktar gott)

Använd den när du ska styla håret, eller bara behöver volym och om du mot alla odds inte skulle hinna tvätta håret mattar den ut det, produkten fungerar alltså som ett torrschampoo samtidigt som den är till för att styla håret. Men även om den är bra som torrschampoo kan jag säga att ingen ska gå runt med fett hår och spreya i liter av ton torrschampoo, det ser sliskigt ut!

VIKTIGT. Har flera gånger sett tjejer med vitt i håret och undrat var dom har i det, så tänk på att, när du speciellt använder torrschampoo i form av pulver, du måste "rufsa" till håret ordentligt, så att det vita försvinner. Gör man inte som man ska ger produkten inte rättvisa. Jag föredrar produkt i sprayform för enklast användning och snyggast resultat.


DRÄNKT I ÖSREGN

God dagens, god dagens!

Slutade tidigt idag med, det är ju bara min andra dag i skolan. I alla fall, slutade runt ett och när jag kom hem var jag vrålhunrig, därför fick det bli pannkakor och film. Man får passa på att slappa innan den riktiga skolan drar igång! Förresten på vägen hem kom ett grymt ösregn och jag blev nerdränkt som en blöt katt, trots att jag hade paraply..!

Nu sitter jag med min latte och vet inte riktigt vad jag ska skriva om..
Kan ju kanske passa på att tipsa om en tjej vars blogg är väldigt underhållande att läsa. Bloggaren heter Fiona och är syster till en kompis jag hade när jag var liten. Hon har ganska nyss startat bloggen men tycker absolut att hon är värd en länkning. I vanliga fall läser jag endast bloggar om mode, fotografering, kenzas och så lindas sminkblogg. Detta är ett undantag, man får läsa mycket och om cheerleading och även om det inte är ett intresse för mig tycker jag att hon inspirerar än att träna mycket själv, genom att jag läst bloggen nu på senaste tid har hon peppat mig utan att göra något annat än att skriva om sin vardag. Titta in hos http://lovefiona.blogg.se, vettja! ;)


Kristoffer Berntsson

En av Sveriges bästa/största konståkare heter Kristoffer Berntsson och är tränad på landvetters konståkningsklubb, där jag för övrigt tränade 1 år när jag var 5/6 år. För två år sedan tog jag upp min konståkning och nu till våren ska jag verkligen kämpa mer än någonsin för att kunna gå upp i grupper som innehavar min ålder.

Här en en video på Kristoffer. Älskar detta programmet han kör, trots han små-fel och fall är det grymt ändå. Man kan inte alltid åka perfekt.


Elin står för inspirationen!


Elin Kling är självklart alltid lika snyggt klädd, men ibland kommer det några outfits som har det, som man måste skriva om! Håller ni inte med om att de där byxorna är riktigt grymma?


MADE RASPBERRY PIE

Okej, jag må säga att börja på en restaurang skola verkligen påverkade mgi idag. När jag kom hem tittade jag på Master chefs australia, ett väldigt bra program och efter det var jag ju bara tvungen att göra min goda paj.

Har gjort den några gånger tidigare och denna gång tror jag att jag lyckades åstadkomma en helt makalöst god hallonpaj!

We'll see.. it looks good!





Nu är det bara vaniljsåsen som saknas, nästan det bästa med hela desserten!

FIRST DAY IN SCHOOL

Gah, nu är första skoldagen över! Det var inte farligt alls. Bara lite smått nervöst, och tystnaden vs. spänningen i skolan gjorde inte det hela bättre. Det kändes som att dom två känslorna kämpade emot varandra lite, det var nervöst och tyst men det låg ändå en aning spänning i huset.


Ändå, helt enkelt en lyckad första dag på gymnasiet, det ska bli roligt att komma till en andra dag imorgon. :)


SCHOOL START

Japp, imorgon börjar skolan! Min första dag på gymnasiet, i min nya klass med nya klasskamrater, med nya lärare, med nytt av allt. Det ska bli riktigt spännande må jag säga, kommer säkert att bli lite nervös innan men vad jag vet är et bra att vara lite nervös. Det gör att man taggar till lite.

Vet inte när vi hörs imorgon men så fort jag kommer hem från skola m.m. Wish me good luck! ;)


an old one.


EMMA ÖSTERGREN

Foto:

En blogg som jag för övrigt brukar läsa var och varannan dag. Detta är en bild från en av hennes senaste plåtningar, tycker själv att det är en grym bild. Ljuset, färgerna, känslorna.. allt.

( http://modellbloggen.se )

DANCE

Hittade en video på youtube från ca. 1-2 år sedan när jag och en kompis dansade MTV grinding. Har sedan jag var liten dansat, det började med klassisk balett tills jag gick över till jazz, sedan dess har jag alltid dansat jazz - fast ej proffesionellt utan bara som ett intresse på fritiden. Tog två års paus från jazzen och testade på MTV Grinding som jag älskade även om jag säg på det, det blev även en termins hiphop dansande för mig också. Men nu i våras märkte jag vad mycket jag ville tillbaks till jazzen och hur mycket mer min stil det är.

Här är videon från MTV grinding dansen som vi uppvisade med! Jag är pappa långben i filmen. ;)



Mina långa ben gör sig verkligen inte bra i sånna här danser, förstår varför de flesta dansare är så korta, ser så mycket snyggare ut, haha! Jag ser rolig ut där som nybörjare måste jag själv säga...

Gud vad kul det ska bli när min dans börjar igen, det kommer att bli jazz hädan efter och nu till vintern är det uppvisning, höjdppunkten på året för alla dansare. Längtar ihjäl mig och fy tusan vad jag ska kämpa för att komma ikapp de andra otroligt duktiga dansarna i min grupp. (Dansar i en vuxengrupp vilket innebär att de andra i gruppen har dansat i flertals mer år än mig!)

SKAPA EN PERSONLIG KALENDER

Som jag skrev om höromdagen har jag just köpt en ny kalender. När jag var i Småland för några veckor sedan såg jag en kalender som den jag köpt där man får designa sin egna framsida. Fick då idén av att göra ett eget collage, inspirationen var mig själv. Jag vill ha ett personligt collage som visar min personlighet, vad jag tycker om, inspireras av, av stilikoner/kvinnor som jag beundrar m.m.

På detta viset gick det till. 
Jag klippte ut ett vitt collage-papper av måtten på kalenderns framsida. Sedan tog jag fram några modetidnignar och började söka, leta och välja ut vad jag ville ha. (Därför man ska spara alla sina modetidningar, till framtida projekt!) Tänkte tillbaks på det vi gjort på bildlektionerna, då har vi gjort liknande saker fast inte just precis detta jag gjorde. Sedan var det bara att limma på det man klippt ut från tidningar och skrivit ut från datorn, klart!

(Ps. Såg att någon hade gjort detta, tror jag såg det på blogg.se's startsida, men kommer tyvärr inte ihåg hur hon hade gjort, vem hon var osv. men vet att ajg skymtade förbi det. Det var itne därifrån jag fick idén, men när jag såg det uppmuntrade det mig till att verkligen göra detta lille projekt jag funderat ut att göra. )

För dig som gillar att pyssla. För dig som känner för en personligare kalender. För dig som känner för att vara lite kreativ. Jag måste säga att det var kul!




NYTT FRÅN BIK BOK



Fick med mig hem två bandaeu bh:ar idag. Båda två från Bik Bok, 2 för 1 och dessutom endast för en hundralap. Värt!

+ I veckan har jag även införskaffat mig en kjol som jag inte visat än, ni får se den när jag bär den för första gången. ;)

FINISHED.

Puh!

Dagen började med en latte på Espresso house med en väldigt nära vän men som jag tyvärr itne träffar så ofta längre. Vi gick runt lite i stan och jag fick med mig två bandeau bh:ar  från Bik Bok hem. Efter att jag kommit hem har jag bara jobbat med min kalender, ska visa er resultatet senare, tycker själv att det blev ganska snyggt.

Gud jag är för trött för att srkiva, det dunkar i mitt huvud. Med mitt låga blodtryck känns det som att jag ska svimma, har därför gjort mig lite kall saft och spelar lugnt Rasmus Seebach i bakgrunden, samtidigt som jag städar mitt rum. Man måste göra plats för alla läxor som kommer att bli...

Lite bilder från idag!


Caffé Latte.


Vi var tvungna att dela på en mudcake, blev hungriga men en är ju för mättande. ;)


Min söta vän Josefin!


LATTE i STAN

Förlåt för min dåliga uppdatering igår, spenderade dagen och hela kvällen med två vänner, då vill man inte att datorn ska vara i fokus! ;)

Nu drar jag snart in till staden för en latte med min fina vän Josefin, hoppas att ni får en mysig/bra söndag alla! =)




HUNTERS o KAVAJ





Såhär gick jag klädd på stan idag. Gick runt med mian vänner Emma och Mikaela, köpte även en vanilj mist på body shop eftersom att min var slut plus att jag hade fått pengar i födelsedagspresent.

shorts - cheap monday, korsett bh - lindex, kavaj - Zara, hunters, sjal - fick av en vän, från fanny michel, strumpor?, leopardring - turkiet, röd ring - hm, klocka - one, armband - thomas sabo, halsband - fick av syster

EGO MORNING BOOST

Ska snart dra in till stan med en min vän Emma, sedan blir det att träffa en annan kompis, Mikaela. Hoppas att ni alla får en bra lördag!

Me right now. Webcam = sysselsättningsvara?




TRENDANALYS, inriktning september

Tänkte köra igång med lite trendanalyser, jag börjar med september månad. (Nu är det alltså inte allmäna höst-trender utan just en analys för september månad!)

September kan egentligen vara en ganska svår månad, hur mycket höst får man redan börja klä sig i och hur mycket sommar ska man spara i stilen? Beroende på väder, självklart, tycker jag att blandningen mellan sommaren och hösten är snyggast. Bara för att det börjar bli lite regnigare och kanske lite kyligare skippa inte shortsen.

Punkt 1. Skippa inte shortsen! Tycker du att det är för kallt, låt ett par snygga nylonstrumpbyxor klä benen på dig och trä över dina slitnare, inte allt för korta jeansshorts.

Jag säger bara såhär, folk tror att de svarta klänningarna hör hemma på vintern och de färgglada på sommaren. Tänk tvärt om, svart är skitsnyggt på sommaren och så är även färg på vintern! Jag tycker att fodralklänningen är extremt snygg på både sommaren och vintern, gärna i svart enlgit min smak och stil men det är såklart olika. Låt din fodralklänning hänga med enda in på september månad och kanske t.o.m. längre fram.

Punkt 2. Låt fodralklänningen hänga med ända inpå september månad och kanske t.o.m. ännu längre! Jag har nyss haffat en svart fodralklänning i spets - som jag älskar! Såhär hade jag tänkt bära den i höst, bara för att ge lite inspiration för er som inte vet vad man kan göra av alla partydressar till vardags eller när årstiderna skiftar! Jag tänker bära min spetsklänning till mina nya boots, till det har jag ett par svarta nylonstrumpisar, en stor och lång kofta som jag sedan virar ett skärp runt och VOILÁ nu har du en perfekt höstoutfit!

För att fortsätta i samma spår.. Långklänningarna eller maxi-klänningarna, beroende lite på vilken längd klänningen har, är en av sommarens dress-plågor. Alla har en, nästan alla i alla fall. Jag säger absolut inte 'släng den!', utan 'spara den!'.

Punkt 3. 'SPARA DEN!' Med ett par grova boots och en mer dressad kavaj alternativt en skinnjacka blir denna långklänning även en hit för hösten. Obs. Alla vet ju att maxikjolen är den nya maxiklänningen, så investera i en sådan, mina personliga smak säger  bara "Ja,Ja,Ja" till maxikjolen. Jag var snabb med att skriva om den, gjorde ett inlägg om just maxikjolen innan jag visste att det var påväg att bli populärt. Jag skulle absolut vilja ha en långkjol i bomull och gärna i svart eller kaki.

Jag tror jag håller där för denna gång, ska snart skriva en riktigt bra analys för hela hösten/vintern och även sätta ihop ett snyggt collage, så om ni väntar ett tag får ni mer, bättre och roligare tips och trix om höst/vinter modet! =)


MY BLOMQUIST är verkligen en tjej som vet hur man bär maxi-kjolen rätt, besök my på www.myblomquist.se

Two new practical things!



En halsduk från Gina Tricot, gillar den naturgula/orange färgen, och vad är mysigare under vintern än att gömma huvudet under en sjal som denna?



Köpte en skolkalender för 129 kr på akademibokhadeln. Köpte en sådan utan framsida, alltså får man göra sin egna design. Såg detta när jag var i Kalmar för några veckor sedan, fick direkt en idé om att göra mitt egna collage av saker som intresserar mig, sådant som inspirerar mig och som speglar min personlighet - vem jag är. Vi får se hur resultatet blir, jag tänker använda mig utav mina tidningar som jag redan har hemma.

Rainy evening.

Vi bestämde oss för att dra in till Hoffmaestro, vad gör det när vi fick komma in gratis plus gå före alla andra i kön? Då kan man vara där inne lika lite som länge, vad man än känner för.

Det var okej, jag tyckte det var mysigt att stå under ett paraply med en av mina bästa vänner, snacka, skratta åt folk och titta på snygga killar. Att musiken var där var bara pluspoäng, det var stunden som var så bra. Till slut blev det lite kallt, lite väl blött och vi bestämde oss för att ta bussen hem.

Hoppas att ni också haft en trevlig fredags kväll!



Bilden är tagen av Mikael Aldén, www.mikaelalden.se 

Tänkte bara visa en bild från i onsdags när jag plåtade lite med min bror. (Eller lite och lite, 3 ½ timmar i streck fotade vi..)


NO INSPIRATION

Efter allt flyttande med bloggar och kämpande med bloggar så har blogg glöden försvunnit. När jag bloggade på nextinfashion.se (nyheter24) var glöden där jämt, jag hade inspiration i alla mina ämnen. Nu, idag och denna veckan har bloggningen varit seg. Jag har inte haft ork, vilja eller passion för det. För tusan jag måste skärpa mig. Men ingenting funkar genom att tvinga fram det. Allt går i banor, men det har aldrig hänt för mig tidigare.

Nu ska jag ta en dag i sänder och jag är säker på att när skolan börjar igen så kommer allt gå som vanligt igen, jag tror att jag behöver komma ut, göra saker och uppleva saker. Jag mår inte bra av att sitta i ett mörkt rum framför en dator på dagarna. (för att överdriva lite, självklart gör jag saker också.) Jag längtar efter att få börja skolan igen, att få träffa min nya klass (spännande!) och få kom ut till verkligheten. Sommarlovet är något som varar en underbar tid men inte för alltid, verkligheten är nästan bättre ibland. Jag trivs i fart, liv och händelser.

Fast för att inte göra allt för stor sak av det hela, egentligen kan jag bara säga att jag är trött på sommarlovet. Faktiskt. Nu vill jag bara spendera mina två sista sommarlovsdagar i stan, med mina bästa vänner och med familjen. Sedan blir det full fart igen, kul! Dock vet jag inte hur länge den där skol-glöden kommer att hålla men jag vet i alla fall att bloggen lltid komemr att vara en stor del i mitt liv. Så jag lovar, på ett eller annat sätt kommer jag tillbaks i mina riktiga banor där det snackas om mode varje dag och jag alltid hade massa nya saker att skriva om. Det kommer snart, väldigt snart...

Hörs!

Brown, beige, leo



DAGENS OUTFIT.
sjal, turkiet
linne, gina tricot
gammal skinnjacka, gina tricot
byxor, Zara
läder fransväska, Åhléns
leopardring, turkiet
gammal klocka, ur & pen
converse


Tänkte lägga upp bilder på mina senaste köp som jag gjort i veckan. Latero!

HOFFMAESTRO VS. FILMKVÄLL

Ja ni.. idag spelar Hoffmaestro (tro mig, jag visste inte heller vad det var för band innan min kompis berättade om det) på Liseberg och jag och två kompisar funderar på att dra dit, kanske värt? En filmkväll kan man ju ha vilken helg som helst liksom.. Vi får väl se!

Vad skulle ni ha valt, Hoffmaestro på Liseberg eller en filmkväll bestående av Män som hatar kvinnor? ;) 

Last Summer


Bilderna är tagna av Antony Sastre, www.antonysastre.se









NOT MUCH TO SAY

Har egentligen inte så mycket att säga. Idag har jag i alla fall firat min söta mormor, annars har jag inte hunnit/orkat med så mycket mer. Tänkte att jag bjuder på en outfit från i somras eftersom att jag inte har så mycket annat att visa och skriva om.

(Om en stund lägger jag upp några modellbilder från förra sommaren och även lite bilder som jag och en kompis fotade häromdagen. När man inte har något nytt att bjuda på får man leta i arkivet och ge några gamla minnen i stället!)


TURBAN

Igår hade jag en jätterolig plåtning med min bror, det är så himla kul att bara leka lite framför kameran ibland och nu har vi flera idéer att fullfölja.

Snart ska jag i alla fall åka och fira min kära mormor som egentligen fyller år på lördag. Vi hörs senare idag, men jag bjuder på en snabbt tagen bild på mig idag! (eller ja, halva mig..)


TAGGAD

Dagen börjar segt men kommer att sluta i fullfart. Jag har en hel bag packad med kläder, en påse med skor och en handväska att bära på. Jag tror att jag närmare bestämt är redo för att fota!

Vid tre åker jag hem till brorsan och sedan sätter vi upp hans studio, dags för att leka lite framför kameran för min del och bakom kameran för honom. Jag hoppas att det kan ge lite nya bilder till min portfolio, kan aldrig vara fel och med tanke på att vi är det bästa foto-teamet så lär det bli grymt!

Jag behöver denna plåtningen efter att ha missat två(kanske 3) riktigt roliga jobb detta året. Det är sådant man får leva med som modell, man kan inte alltid finnas till hands - men då får man tröstplåta lite tycker jag!



Jag av min bror, för aveny.se och Lorénsberg Optik.


Tävla du med!

Skickade precis in ett formulär till Modette.se's tävling "veckans blogg". Skulle aldrig kunna tänka mig ett bättre slut på augusti månad och sommaren än att få bli veckans blogg där. Varför inte testa ni också? :)

Gå in här: http://nyheter24.se/modette/tavling/article382714.ece

Autumn Inspiration

När jag redigerade denna bilden blev det automatiskt att jag inspirerades av hösten en aning. Gav bilden mycket lyster och den fick helt enkelt en höstig delight.

Kolla in de mörkare och rödare partierna runt ögonen, den ljusa exponeringen i ansiktet och den gråare nyansen i bakgrunden. Jag vill i alla fall kalla det höstinspiration, kan det vara så att jag faktiskt nästan börjar längta lite till hösten? Jag och ni vet redan att jag längtar till höstmodet, men jag längtar nästan ltie till höstfotograferingar och de mysiga filmkvällarna hemma, hösten är mysig.



Jag av min vän Nellie, Redigering/retuschering av mig.

FOTOGRAFERING

En bild från i eftermidaggs. Var ute på en promenad emd en kompis och då fick kameran hänga med, vilket resulterade 213 bilder, bara på en liten promenad. Inte konstigt att min dator får överbelastningar hela tiden...


Imorgon tänkte jag och brorsan sätta upp hans studio och fota lite, förhoppningsvis blir det något nytt och användbart att ha i portfolion. Antingen hörs vi imorgon på förmiddagen eller imorgon kväll, i vilket fall som helst ha det jättebra tills dess! :)


Me.


Min vän Nellie. (i china frisyr, haha!)


Foton av mig och Nellie, med min Canon Eos 500 D. Retuschering av mig.


IMPORTANT STUFF

Idag har jag två viktiga mål framför mig. Komma till min nya skola för att hämta ut kläder (ska gå en kockskola första året), fotograferas och så ska man lämna in lite blanketter osv. Där efter tar jag mig till stan, min skola ligger strax utanför, för att köpa en halsduk jag såg igår.

Så ser min dag ut, nu är det dags för mig att göra mig i ordning och äta frukost!


LATE SUMMER

Nu när sommaren börjar gå mot sitt slut börjar även sommaroutfitsen gå mot sitt slut och man börjar blanda in lite "dystrare" färger (egentligen behöver inte mörka färger vara dystra..).

Så här såg jag ut idag, i min regn-outfit. ;)


De Tre Musketörerna


Nellie.


Mikaela.


Ofc, me.


Bästa Espresso House, finns inget bättre.

Min dag med mina bästaste och finaste vänner!
Ha det gött, nu ska jag packa upp och städa, annars får inte jag blogga..

no.5

Jag är ju som sagt medlem på minoutfit.se och titta vad jag såg idag! Min outfit från igår ligger 5:a på populär-sidan, jag har ingen aning om hur dom räknar vilka som är populärast m.m men riktigt roligt i alla fall. :)

Tack till alla som bidraget til ldet, roligt med fin respons!


godmorning





Nu sticker jag in till stan för att träffa en kompis som jag itne sett på hela sommaren, hon ska klippa sig och sedan blir förmodligen en fika också. Förhoppningsvis hinner vår andra kompis i våran lilla trio till fikan också, kisses!

BLACK AND WHITE





Ny skjorta från Gina T. köpt i Kalmar.
Korsett-bh, fick när jag fyllde år.
Skinnshorts, fick när jag fyllde år. Finns att köpa på MQ.
2 års utslitna Björn Borg boots. Perfekta att använda nu på sommaren då de inte är allt för varma.
Klocka från One.
Skärp,
gammalt.

NEWS IN MY CLOSET

Köpte ett par boots idag, har tittat runt lite på olika och idag hittade faktiskt mamma de perfekta i äkta skinn, från Din Sko t.om. Handlade även upp mitt presentkort på Gina Tricot och införskaffade ett par nya trosor, vanliga svarta spets som ej visas på bild, tyckte det var onödigt, haha.

När jag var i Småland, Emmaboda besökte vi Kalmar stad för omväxlingens skull men tyvärr fann jag inte så mycket mer än en skjorta på Gina Tricot. Otroligt nog hade de New Yorker där, som jag burkar gilla väldigt mycket men som nu efter besöket hos dom i Kalmar ändrat min syn på butiken och ändrat mina åsikter. Usch, jag älskade butiken i Berlin men hatade den i Kalmar. Undras hur den är i Stockholm?


Mina älskade boots från Din Sko, 799 kr för äkta läderboots. Kommer att användas flitigt.


En ny fodral-klänning från Gina Tricot, 249 kr gick den på. Perfekt till både sommar och höst.

- I höst ska jag matcha den med strumpbyxor, en långkofta, ett slarvigt knytet midjeskärp och mina boots till det.
Hösten är min favoritsäsong när det kommer till mode, så har det alltid varit, trots att jag älskar sommarvärmen.



Bakifrån. Visst hade den varit snygg med lite mer urringning i ryggen? Dock gillar jag den som den är, annars hade jag förstås aldrig köpt den.

Bild på skjortan jag köpte i Kalmar kommer upp om en stund, ska visa dagens outfit då! :)
Kram så länge /issa

Förra hösten.

Då gjorde jag jobb för Kungsmässan Magazine och hade riktigt snygga outfits på mig. I år hade jag definitivt inte tackat nej till ett modereportage-jobb, hösten 2010 kommer att vara oförglömlig i mode-väg.


En bild från Kungsmässans Magazine hösten -09.

IT's SUNDAY

Har precis hunnit sätta mig ner, kolla igenom lite bloggar och kikat lite i det senaste numret av CHIC. Snart ska jag börja på Glamour också, som för övrigt ser ut att vara bättre än någonsin i detta numret, man får med ett extra modemagasin också - stort plus!

Har inhandlat lite nya saker idag. Gud vad kul det var att kunna shoppa och bara få titta i affärer igen. Men dock var jag i köpcentret som ligger nära mig, men ikväll blir det nog stan - bästa Göteborg förstås!

Tänkte visa senare vad jag har köpt, så kika in då! Nu ville jag bara säga hej svejs!


Bild från mitt födelsedagsfirande, detta var vad jag hade på mig.

HOME

Nu är jag hemma efter en veckas hästhyrning och tänkte att jag ska försöka få igång bloggen igen, så fort som möjligt. Det har gått en vecka utan uppdatering, men så är det - man kan inte alltid ha tillgång till dator. Jag har ju varit ute i ödemarken inne i Sveriges vackra natur.

Ville bara säga att jag är vid liv, jag är nu tillbaks i de gamla bloggvanorna. Kanske är det bra att ha en veckas paus för att få ny och fräsch inspiration? Dock kan jag inte säga att jag saknade inspiration så att det krävdes en paus, för min "paus" var ingen paus utan en liten resa för mig. Jag har hyrt häst och levt ett liv som inte alls är likt det jag är van vid. Jag har levt ett lantliv, jag har ridit varje dag, t.o.m. fiskat, rensat blåbär och fångat in en ko. Jag har varit så långt i från storstadslivet som möjligt, för att ta i lite. Egentligen tyckte jag inte det var så jobbigt, mest skönt med den otroligt vackra och tysta miljön som finns i Sverige, som jag för övrigt aldrig upplever.

Men nu, back to buisness, jag älskar storstadslivet och jag vet att det är där jag hör hemma, men jag som tycker väldigt mycket om hästar och att rida tackar verkligen inte nej till en vecka borta från omvärlden med en vän, hästar och naturen. Nej, maybe time for a cappucino? På något sätt ska jag vara i stan imorgon, vare sig det är på kvällen eller på dagen. Bara andas in lite liv, se människor och gå in i affärer fulla av snygga kläder, skor och accessoarer. Kanske t.o.m. redan börja sakna fridfullheten i Småland? We will see..



Bild av mig.



MORE PRESENTS

Lägger upp bilder på mina underbara presenter som jag fick av mamma, pappa och resten av familjen/släkten nu under eftermiddagen och kvällen. Jag är så glad över mina presenter, kunde aldrig ha fått bättre - min familj känner mig verkligen, de vet vad jag vill ha!


Korsett-bh, som jag fick av föräldrarna. Jättesöt att ha under en kavaj eller ett urringat linne.


Jag älskar verkligen converse och när mamma och pappa gav mig just dessa som jag fick en liten crush i tidigare i somras/våras blev jag riktigt glad, de är lite lägre en orginalet men lite högre än de jättetunna sulorna. Ganska perfekta enligt mig.


En Marc Jacobs väska, ett favoritmärke hos mig!


En oversize t-shirt/tunika som jag fick av min syster med familj. Ska ha den imorgon på tågresan, superhärlig!


Som, säkert, Body Shops största fan kunde jag inte bli annat än glad för dessa godingarna. Riktigt härliga dofter enligt mig!


Jag är en riktig kaffe älskare, helst ska det vara smaker i med. Detta fick jag av min ena bror med familj, en kaffetermos som t.o.m. kan brygga sitt eget kaffe i, perfekt att ha när man ska till skola/jobb eller någon annans stans. Till detta fick jag kaffe, vanilj och choklad smaker, plus choklad. Mmm.


Fick av min moster och hennes man, som bor i Malmö, denna fina berlock med en äkta pärla på. Fick också en bok med riktigt smarriga recept på goda bakelser! Jag som älskar godsaker, haha! ;)


Presentkort på gina tricot (perfect!) av en släkting, nagellack m.m. av mamma o pappa.


150 kr av morbor med familj och två ansiktsmasker av mamma o pappa.


Ett fint halsband från min syster.


En parfym som jag velat ha väldigt länge, Marajuku heter den och är ett japanskt märke. Denna fick jag av min söta mormor!

+ ett fast kamera objektiv, ska visa bild och ge info om det vid senare tillfälle.
+ en kamera blixt, perfekt - äntligen kan man ta lite riktigta bilder i dåligt ljus eller i motljus. visar även bild och ger info senare.


Så, det var allt. Tack till min familj och släktingar för de fina presenterna!
Vi hörs inte förens på lördag om jag inte lyckas mobilblogga lite förstås. - Annars, ha en underbar vecka och ta vara på den sista tiden av sommarlovet! Kram.

MORNING PRESENTS

Fick fyra väldigt uppskattade och fina presenter av mamma och pappa imorse, tack!


Jag som så gärna ville ha ett par lädershorts men inte hittat några som fanns kvar i min storlek har nu fått ett par, de kommer från MQ.


Ett sminkborste-set. Super nödvändigt och roligt, äntligen kan jag leka lite extra när jag ska sminka mig! 


Ett hjärta till mitt Thomas Sabo armband. Älskar detta armband och ännu mer nu med ett hjärta hängandes.


SJP parfym, woho! Jag som tyckte att jag behövde en ny doft i parfymsamlingen. Denna luktar itne bara gott, dens utsida är även full av snygga mönster.

MY BIRTHDAY

Happy biirthdaay too meee! :D

Eller okej, jag fyller år imorgon. Den 9 augusti, men nu är saken den att jag inte är hemma imorgon och därav att jag låtsas fylla år idag istället. Eller rättare sagt - vi firar mig idag. :)

Imorse blev jag väckt, ungefär för en timma sedan, av söta mamma och pappa, presenter, kakor och blommor i form av små rosa minirosor och någon annan lila sort. Vilken bra dag detta kommer att bli, det känner jag på mig! Trots att det regnar då? Ja, vem kan inte se förbi regnet!

Jag måste förstås visa vad jag har fått såhär långt in på dagen, men låt mig visa er i ett annat inlägg! Ska föra över bilderna nu.

Ha en bra dag allesammans, vi hörs! :)

DOP DAG

Jag börjar med två dagar fulla av uppdatering och ger er sedan usel uppdatering. Men ibland blir det så. Ibland ska man på dop t.ex. och precis det har jag varit på idag. Min ena bror och hans tjej har haft dop för deras yngsta dotter idag och det har varit full rulle hela dagen. Så kommer det även att bli imorgon, då jag ska firas - fyller år på måndag!

Så förvänta er ingen bra uppdatering imorgon heller, i'm sorry. Ger er lite bilder, men snart måste jag faktiskt packa. På måndag beger mig till Småland och becoming en skogsmulle. Inte riktigt men nästan, har aldrig levt ute bland den svenska naturen på något sätt innan, så det ska bli spännande!


Dopbarnet, Selma Viola.


Doptårta/kaka, blåbärs cheesecake. =)

ph: jag

LIDT I FEM..

och efter en dusch plus en is-chai är man möjlgitvis inte lite nöjd och belåten? Jorå, lite är man ju!










BOOTS FASHION

All vet ju att det inte var direkt igår som bootsen blev populära, men faktum är att de håller sig kvar även i år och jag tror att dem kommer att vara så ganska länge. Kanske förevigt?

I alla fall finns det ett par olika som jag verkligen skulle stoppa ner mina fötter i under kommande höst/vinter. Låt mig visa er och bedöm sedan själva, några ni fastnade för? Har ni hittat några andra som man måste bara ha? Eller är det så att ni kanske är ekonomiska och kör på samma som förra året? (tummen upp i så fall!)


affär: nilsons ph: modette (finns även i kastanjebrunt)


affär: din sko ph: din sko



affär: din sko ph: din sko

- Själv är mina Björn Borg boots 2 år gamla och när det är snö fastnar det under den slitna sulan, så efter ett tag blir man lika hög som en stylt docka... dags för nya kanske?

Åh, så snyggt!

Vi börjar närma oss moderikets viktigaste månad, september. 
Vad har då Vogue valt för modell att pryda deras omslag tro? Jag kan i alla fall garantera säkerhet för UK, de valde ju faktiskt ett säkert kort och lät Kate Moss bli månadens cover-girl.


Snyggare hade det nästan inte kunnat bli.. Kate är grym, stylingen är grym, bilden och konceptet är grymt och innehållet verkar grymt. Måste ha denna....


Då var det dags för dagens.


DAGENS OUTFIT

solglasögon - rayban
skjorta - gammal från Fogi
svart baslinne - ?
gamla shorts - Bik bok
peace halsband - Åhléns
väska - marc by marc jacobs
vita converse


Ridinspirerat mode?

Någon vecka innan jag åkte till Turkiet den 16 Juli, såg jag tröjan som är på collaget här nedan. Fastnade direkt, men ska man iväg får man spara på sina pengar. Men den finns fortfarande kvar i huvudet på mig, 299 spenn på Lindex!

Jag har fått för mig att detta kommer att bli en hästinspirerad höst. Överallt i Zara butikerna hittar du byxor, jackor och tröjor som ser ut som ridkläder och inte minst ser man kläder med just läderlappar på. Jag gillar det. Starkt. Det är skitsnyggt att kompletera ett par lårhöga stövletter med en ridinspirerad jacka och svarta basplagg.


foto av Lindex. Som sagt, endast 299 kr.

Tips:
Denna tröja gör sig bäst i stor storlek, men om jag inte minns var den ganska stor i de små storlekerna från början så jag kan säga att man inte behöver ta den i storlek L/XL, om man inte har det då. Denna matchar du bäst med svarta nylonstrumpbyxor och ett par tuffa boots, höga som låga.


Stan, fika, packa

Hello snyggingar!

Jag är just hemkommen från stan, imorse åkte jag in en sväng till stan och sedan åkte jag och mamma till min yngsta storebror. Han har precis flyttat ihopmed sin tjej i en ny lägenhet, så det var kul att få träffa dom, deras hund och spännande att få se möbleringen. Tyvärr hade jag inte med min systemkamera och rent ut sagt så suger min kompaktkamera, usch vad dålig den är - annars hade ni fått se vilken fantastisk inredning dom hade. Inredningen gick verklige n i min smak, även vi har dte lite så i Villan. Tänk er bohemian-känsla, med inspiration från asien och afrika. Brunt, guld, orange m.m. Själv älskar jag brunt och guld tillsammans, även vitt och guld är snyggt på inredning. Jag gillar stilhet och renthet, alltså stilrent.

Slut pratat om det, ger er istället några bilder.


Deras "lilla" Leo.


Tog en fika och hade det allmänt trevligt.


Jag och bror. Vi var lika dåliga på att ta bilden båda två så, ja resultatet blev som det blev.. ;)

Nu: packa ridtillbehör, nästa vecka blir det hästhyrning i småland och jag ska skicka iväg mitt bagage med en kompis ikväll, så det är dags att sätta fart!

INSPIRATION; Vogue Paris, augusti 2010


VOGUE Paris, augusti 2010

Lite inspiration såhär på morgonkvisten, hoppas ni alla får en trevlig dag!

BOOKS.

Jag är inte personen som i första tag sitter och läser. Om jag ska vara ärlig, så läser jag aldrig. Förutom på semsterar.. När jag väl är ute och reser så finns det inte något bättre än en bra bok på stranden. Tänkte att jag skulle tycka till om de böcker jag hade med mig till Turkiet härom veckan.

"En shopaholics bekännelser": Jag kan säga såhär, den som gillar filmen gillar boken. Jag läste ut den på direkten, den har humorn, den spännande kärleken och shopping i stormängd. Jag tycker att det är en lättsam bok som man inte kan slita sig ifrån men jag tycker inte att den slår filmen - eller rättare sagt, dom kommer på delad plats.

"Elsas Mode": Visst, jag var också tvungen att läsa den. Vadå lockar inte namnet och framsidan då eller? Om den gör. Jag måste säga att det är en bra bok och såhär tre veckor senare, efter att ha läst den, tänker jag på den fortfarande. Tänkte på den senast i dag, men det jag tycker att man verkligen fastnar vid är "kärlekshistorian". Jag ser verkligen fram emot de två nästa böckerna. Verkligen, men jag kan ju inte säga att det är en succébok men den är läsvärd, tveka inte på att i alla fall ge den en chans.


En bild som jag tog innan jag åkte till Turkiet, laddade upp semestern med två härliga, fartfyllda böcker.


Vissa väljer att sova en stund innan det är dags att låta kvällen göra sitt, men jag sätter mig hellre såhär - med en bra bok, en cappucino i smak av karamell och lite skugga efter en heldag på stranden.

ORANGE NAGLAR

Oh ja, tack!

Modette tipsade om detta nagellack från Face sthlm, var faktiskt inne där härom dagen, gillar nämligen deras läppstift väldigt mycket och tyckte att dom hade flera tuffa färger.
I vanliga fall gillar jag mest Make up store, OPI och Chanel i nagellacks väg - men kanske värt och testa Face's också? Alltså, jag använder ju HM's egna.. jag t.o.m. älskar HM's! Det nästan räcker att dom är snygga! (så länge man inte ska ha det i över en dag..)


(tog bilden från http://modette.se)

* Tips: Det är extra snyggt att bära detta till jordnära färger som beiget, men för en mer rockig känsla skulle jag istället satsa på hårda färger som svart.


Veckans blogg hos...

Nu tävlar jag om att bli veckans blogg hos http://feliciaaulen.blogg.se/, det man vinner är en länkning i en hel vecka på hennes blogg. Tyckte det var värt att chansa, det hade varit en grym start til ldenna bloggen - en spark i baken liksom.. hehe!


Ute i det fria!

Jag tror att ni, helt själva, kan lista ut vad jag gjort i dag, alltså förutom att jag skapat denna blogg..


Lätt men god lunch bestående av en hemmagjord vanillalatte och macka, salami + egenodlad ruccola(höhö).


Min supersöta kanin, Melvin.


"Melvin Elvis".. han ser ut som elvis i sin lilla man..




Det jag fastnade för när jag såg blomman var det otroligt fina eftermiddags ljuset som sken upp blomman. Var ju tvungen att knäppa ett kort.

Följ min blogg med bloglovin

Startar med en outfit!

För att dra igång bloggandet låter jag en av mina senaste outfits stå för det första riktiga blogginlägget.


(jag i förr går)

skor - tommy hilfiger
jeansshorts - cheap monday
korsettlinne - ärvde det av mamam härom dagen..
väska - marc by bästa marc jacobs
solglasögon - fake (..) ray-ban
synlig ring (leopard) - från turkiet, i år
fotkedja - tomas sabo

ANGÅENDE MIN DESIGN

Jag har hela tiden varit ute efter en tidlös design, alltså - bara för att det är jul blir det ingen julheader med röda färger osv. Utan jag vill ha det vitt och fräscht med en enkel, personlig header. Men jag har inte varit nöjd med själva bloggens utseende även om jag gillat mina headers, men så hittade jag genom lovefiona.blogg.se en tjej som låter en ladda ner gratis bloggdesigner på ett villkor att man har kvar länken till henne på bloggen.

Och hur grymt är inte det egentligen? Hittade en som passade mig jättebra och känner att jag vill länka till henne i ett speciellt inlägg bara för att jag tror hon har hjälpt många mer än bara mig själv. Hon är verkligen värd ett eget inlägg, hehe.

Headern står jag dock för själv.

Länk till Therese 'Tescho': http://tescho.se/webdesign/ 

VÄLKOMNA!

Det är en ganska lång historia innan jag kom hit. Jag började blogga för ca. fyra år sedan då jag gick i 6:an, nu ska jag börja på gymnasiet till hösten. Då drev jag i alla fall en blogg kallad "issamode", efter det har jag haft ett antal olika bloggar och även haft dem på olika bloggsidor. Precis har tävlingen "nextinfashion" driven av modette, valt ut sina finalister och jag vet inte vad som kommer att hända med den bloggen jag hade startat där men i alla fall så ska jag börja om här, på karinisabel.

Isabel heter jag, är 16 år om mindre än en vecka, ska till hösten börja på "hotell- och restaurang" linjen i Göteborg, för att sedan läsa vidare på Burgården och då i inriktning "hotell- och konferens". Jag har en stor passion för både kläder/mode och fotografering. Då och då jobbar jag som modell för Avenue Modeller i Göteborg, alltså gillar jag inte bara att stå bakom kameran utan även framför. Jag är nog som bäst framför, men med min bror till fotograf går även fototalangerna framåt. Sedan ger ju bloggen en framför allt mycket träning, jag fotar varje dag och jag kan ju inte lägga upp dåliga bilder här inte!

Med detta sagt hoppas jag att ni ska trivas, så varsågoda att läsa, titta och njuta!


En nyss tagen bild från Turkiet, Marmaris.

HEJ HEJ!

Välkommen!

RSS 2.0