Excited

(Detta har ett samband med något som jag skrev om för ett bra tag sedan.)

Spänning...spänning...

H&M Holiday





Bara jag som gillar konceptet?

MODETTE: Veckans tio snyggaste outfits

Enligt mig själv har jag fått vara med om en del roliga, kanske inte världsstora, men ändå stora saker för mig. Nu pratar jag om mig och min blogg alltså. Allt står modette för - en av Sveriges ledande modesajt. Det började med att jag fick represterna en av personerna i "veckans bloggpanel" där man snackar mode. Sedan rullade det vidare med att en av mina sommaroutfits blev toppade i "veckans 10 snyggaste outfits" och sedan så vann jag "veckans blogg" hos dom, här finns intervjun som dom gjorde då.

Nu har de ju startat en tävling med HP personal style, där jag självklart lagt in en av mina outfits (tar mina chanser). De har på modette.se toppat "veckans 10 snyggaste outfits" från HP personal style- tävlingen, där jag fick en plats jag med. Så otroligt roligt!

Måste säga att modette är den bästa sidan om man vill få chans till att synas mer inom mode- och bloggvärlden. Jag är grymt tacksam för dessa saker jag blivit tillägnad, kanske inte så stort tänker någon - men man får tänka på att det inte är många som fått chansen av alla modebloggare det finns totalt.




YESTERDAY





cape - hm, kappa - nelly, boots - din sko

första advent







Ja det var ju igår det. Hade fullt upp hela dagen så det blir lite inlägg idag, som egentligen skulle upp igår.

Hur man blir modell

Amanda:
Hej! Jag har en fråga och skulle bli jätte glad om du ville svara.

Jag är 13 år gammal och vill gärna bli modell. Jag undrar hur jag ska göra. Har du nåt tips på nån man kan skicka in bilder till eller hur är det egentligen man gör. JAg kanske är lite efterbliven :/

Hur gjorde du för att bli modell?

Och förresten hur small måste man vara ungefär? :)

Ja, ni ser, dessa frågor återkommer en hel del faktiskt. Kikar man in under kategorin "Frågor & svar" finns det lite historia, tips m.m. just angående mitt modellande. Men det finns säkert fler som undrar, så jag kan skriva upp lite olika punkter för hur man söker in som modell och hur man ska se ut.


Hur man blir modell:

1. Mitt bästa tips är att skicka in lite bilder till en agentur som ligger i staden/orten där du bor, det blir jobbigt om den ligger på andra sidan Sverige. (I alla fall när man är så ung.) Det finns olika krav för att bli modell, du bör vara 170 cm lång och vara minst 14 år. (Mikas tar modeller som är 13.) Jag kan tycka att du väntar tills du är 14 eller skickar in lite bilder nu och väntar för att se vad dom säger. Antingen är de inte intresserade eller så kanske de vill att du ska skicka in nya bilder vid 14 års ålder, t.ex.

Gör såhär att du ber någon kompis eller någon i familjen att ta en bild rakt framifrån i helkropp och en i porträtt (ansiktsbild). Tänk på att bära tajta jeans och enkelt tajt linne i svart eller vitt. Gärna lite klack på det. Kolla in vad det finns för olika agenturer i din hemstad, de bästa i stockholm är Mikas och Stockholmsgruppen, i Göteborg om du bor där omkring är det Avenue Modeller som gäller, de har längst och bäst erfarenhet av branschen i Sverige, annars finns det också Modellink som är väldigt bra. Kolla också kraven som agenturen har, så du vet vad du ska skriva när du skickar in bilderna. (Om någon undrar om någon agentur, om den är seriös och proffessionell t.ex. är det bara att skriva en kommentar så kollar jag gärna upp den åt dig och säger vad jag tror.)

2. Skriv med dina mått i mejlet, alltså längd, byst, midja, rumpa - storlek 34/36 brukar vara kravet. (Vissa agenturer tar även plus-size models, t.ex. modellink i västra götaland.)

3. Vänta på svar från agenturen men tro inte att du blir anställd direkt. Jag har bara varit hos en agentur, men många får söka länge. Det är dock lite svårt i Sverige då utbudet av agenturer inte ens är i närheten av vad USA har. Tyra Banks gick till ca. 9 agenturer innan hon blev antagen! Det finns kanske många agenturer men det gäller att söka till dom som är seriösa.


Lycka till!


A long day

Vilken lång dag, tur att jag la mig i tid igår kväll. Först hade jag träning som vanligt tidigt på lördag morgon, klagar inte, sedan var det snabba ryck in till stan, som tur var fick jag skjuts. Idag har jag varit och "provjobbat" på en smyckesbutik här i Göteborg. Jag har parktiserat i denna butik 2 gånger tidigare men nu håller jag alltså på att lära mig mer för att sedan börja kunna jobba extra hos dom.

Jag ska vara där nästa lördag också, det är så fruktansvärt mycket att lära sig, man kan alltid lära sig något nytt om smycken. Jag måste bli mer självsäker och tydlig med kunderna, det är ju svårt för mig då jag inte kan alla frågor de ställer osv. men jag gör mitt bästa och nästa lördag ska jag slå mina arbetsgivare med häpnad. ;)


Medero Smyckekonst ligger i Viktoriapassagen i Göteborg.

Nu ska jag fortsätta att skriva upp krav/mål som jag har på mig själv tills nästa lördag, sedan blir det en go middag! Ha superbra lördagskväll!

Disappointment

Var tvungen att ta en snabbis efter skolan inne på H&M... resulterade i besvikelse. Gick och klämde, kände och tittade lite på Lanvin- kollektion. Besvikelsen kom efter att ha upptäckt hur både material och kvalité inte såg något vidare bra ut, tyckte tygen såg billiga ut och det hängde trådar överallt på flera av plaggen. Är det bara jag som upplevde det såhär? För så här löd ungefär min första tanke: "harregud de var verkligen inte snygga i verkligheten, precis som mamma sa".. Synd, tyckte annars att de var lekfulla och häftiga kreaktioner de skapat!


snodde bilden av fashiontoast.

Nöjesnytt Jönköping

Jag kanske har skrivit om modereportaget som jag gjorde tillsammans med ett gäng andra modeller i jönköping? Vi var i alla fall i Jönköping och fotade för ett modereportage som skulle vara i deras tidning Nöjesnytt. Jag har säkert länkat till sidan där tidningen finns på nätet (HÄR kan man se reportaget, s.20/21) men här får ni se lite bilder!




Nöjesnytt Jönköping Oktober 2010


Förresten!
Jag vet att det är många tjejers dröm att bli modell, vissa förstår att det är en krävande bransch där alla inte platsar, men drömma bör man annars dör man. Och jag tycker att även om ni kanske inte har rätt utseende osv. för branschen ska man söka in till agenturer, man vet aldrig, du kanske är perfekt för branschen. Det är många som tror att dom inte kan bli något när det faktiskt är dom som kan, så ta en titt på Kenza & Tyra show denna vecka för där uppfyller de just en tjejs dröm om att få vara modell för en dag. Där kan ni se hur det går till, verkar det kul, tror du att du har chans, sök! :)


Thailändska skönhetstips

Många av er vet säkert vem Michelle Phan är, jag läste genom Fokis blogg hur hon också befinner sig i thailand just nu och tar reda på lite olika thailändska skönhetsknep. De flesta vet ju hur vacker hy asiater ofta har, det beror ju både på klimatet och kosten. Deras exotiska klimat, frukter och grönsaker ger mycket för både hy och vikt. Ett av mina absoluta favoritländer är ju Thailand och jag tycker verkligen att Michelle fick med 3 super-tips i skönhetsväg. Har aldrig testat själv, hört talas av någon utav tipsen men nu bannemig ska jag köpa både papaya och citrongräs!


kokostoppar









Gårkvällen. Pappa fick för sig att göra kokostoppar och jag hängde på och hjälpte honom. Mysigt!

För att göra kokostoppar behöver du:
50 g smör
1,5 dl socker
2 små ägg
200 g kokosflingor

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smelt smöret och rör sedan i sockret.
2. Fortsätt med att röra i de små äggen (viktigt att ha små eller medelstora ägg för annars blir kakorna inte toppiga). Sedan blandar du i kokosen.
3. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
4. Lägg klickar på en plåt med bakplåtspapper som du sedan formar till toppar. Låt stå i ugnen i ca. 10-12 minuter. Vi tog tolv för en lite krispigare och brun utsida.

+++ Om man vill att de ska passa in mer nu till jul kan man tillsätta saffran, så att det blir kokostoppar med saffran istället. Vill man det så lägger man i saffranen tillsammans med sockret.

Simple


urgamla skor från jag vet inte vart, gamla jeans, cape - hm, t-shirt - gina tricot och halsband från åhléns

Så blir det vissa dagar i veckan. Enkelt och kanske lite tråkigt. Jag gillar mest sommaren och hösten när det kommer till mode. Vintern är så fruktansvärt kall att man måste klä sig i fula, stora vinterjackor och jeans hela tiden så att man inte fryser ihjäl. Ibland kan jag tro att jag bor på antarktis eller något liknande. Brr.

Nu måste jag sova, har suttit uppe och skrivit en romantisk 3-rättersmenu i svenskan, behöver sömn nu känner jag. I måndags slutade det med en rejäl försovning p.g.a. att jag inte la mig i tid. Jag är som ett barn när det gäller sömn, jag vet, haha. ;)

details.







(hm)

Lanvin for H&M

Innan jag ens han blinka var kollektionen slut. Innan jag ens hann kolla in på kläderna. Jag hade varken möjlighet att köpa eller titta på det, eftersom att jag inte kudne sitta vid datorn 8 då jag hade lektion och hade inte tid till att gå in i en butik.

Måste ändå säga att det finns en hel del förtjusande saker och ja, jag hade gärna ägt det jag tycker om från kollektionen, men det är endast ett fåtal av de kläder/accessoarer som jag vill lägga pengar på. (Om kollektionen kommer in igen då såklart..)




Vad jag starkt funderar på att köpa om budgeten håller och om kollektionen kommer in på nytt är detta:



Har tittat på en sådan här fluga på tjejavdelningen för kanske någon vecka sedan men de är så himla stora. Den perfekta för mig hade varit en lite mindre i ljust gammeldagsrosa, men det är förstås grytm coolt med en stor det med. Är väldigt kär i kjolen ovan också!



HP personal style contest

Modette och HP har nu sammarbetat och skapat en ny tävling. Tävlingen går ut på att man ska ladda upp en outfit som presenterar ens personliga stil. Läs mer på modette!

Jag har själv skapat ett konto och laddat upp lite outfits, HÄR kan ni gå in för att se de outfits jag laddat upp. Om ni tycker om någon får ni gärna rösta, är hemskt tacksam för om någon tycker om mina outfits och röstar. :)


chokladsnitt









Det går fort, det är lätt och är bra fika-kakor under veckan. Eller varför inte bjuda på dom när det är släktträff/kalas?

Recept:
200 g smör eller margarin
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 msk vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pensling & garnering:
uppvispat ägg (eller bara äggvita)
pärlsocker och- eller hackad sötmandel


Hur gör man?
Först och främst sätter på på ugnen. Börja med att röra rumsvarmt fett och socker poröst. Rör ner vaniljsocker, kakao, äggula och vatten. Tillsätt sedan mjölet och bakpulvret, knåda ihop till en deg. Rulla ut 4 längder som du lätt trycker till med fingrarna, så att de inte blir helt runda utan lite plattare till formen. Lägg längderna på en smörad plåt eller bakplåtspapper. Pensla på ägget och strö över pärlsocker alt. mandel.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, i ca. 10-15 minuter. (Känn efter) Kakorna ska spricka lite när de börjar bli klara, när dom fortfarande är varma så ska man skära sneda kakor av längderna, ungefär 2 ½ cm.

Igår




cape - åhléns (frk), gammal kappa (minst 2 år) - zara, väska - åhléns, gamla boots - björn borg

Det gick inte att ladda upp några bilder igår, så därför kommer gårdagens outfit upp nu istället.

Winter






scrambled eggs





Hade inte någon ork egentligen till att göra lunch, men då kom jag på hur gott det är i thailand när dom till frukost står och lagar scramble eggs. Så, jag lagade snabbt ihop äggröra och stekte lite bacon till det. Lagom lunch om man inte är allt för hungrig.

Det tar ca. 10 minuter att göra det.

(1 port.)
2 ägg
5 msk grädde, jag tog dock 4
salt
peppar

1. Blanda ägg med övriga ingredienser. Dela sönder äggen lätt, inte för mycket.
2. Förbered en stekpanna med lite smör
3. Häll smeten i pannan, när du väl steker kan man dela lite på röran under tiden.
4. Klart att servera! Gärna med bacon eller potatis, jag föredrar bacon. Annars som tillbehör kan man ha svart kaviar och hackad rödlök om man tycker om det.

Wantwantwant





Ja.. det är mycket man vill ha här i livet. Önska kan man ju alltid göra.



argh.

Kan inte säga att jag är glad precis... har försökt både i förmiddags och nu att ladda upp några få bilder. usch. Får väl se när det blir uppdatering från min sida, så jag får önska er en fin kväll helt enkelt!

Kreativa bakelser

Några av mina favoriter från partyt/modevisningen av Lanvin for H&M.  

 
 
     
       

Lunch

Kom hem vid halv 1 och gjorde lite hemmalagad varm choklad och en macka med smält ost på. Gott och perfekt då jag inte var vrålhungrig precis utan mest bara sugen på något värmande. Nu ska jag öppna matteboken, hörs senare!


Maybe, Maybe not









hyffsat ny topp från monki.

Åå vilken underbar konståkningsträning det var idag, ville inte sluta när lektionen slutade. Dessutom fick vi varsin entrébiljett till Liseberg av huvudtränaren, grymt va? De riktigt duktiga åkarna från min klubb spelar upp julshowern på Liseberg. Om ni inte har sett den borde ni åka dit, helt fantastisk - och dom är ju så duktiga!

Nu blir det ugnspannkaka innan jag dör, eller i alla fall innan min mage gör. See u latero!

Varit ute och sprungit!

Kan tänka sig va? Jag av alla människor har varit och sprungit. Det händer aldrig mig, men min dansskola gick i konkurs idag (hoppas de kan rädda den) precis när min efterlängtade träning skulle vara. Fick istället röra på mig på något annat sätt. Nu efter lite stretching och en dusch mår jag toppen! Kanske får det bli en springtur/vecka, tror ni jag klarar det..?




Titta vad som hade kommit med posten! Ska ta och äta lite middag och sedan slappna av med ELLE, ha en mysig onsdagskväll!

Free as a bird

Är ledig idag och det resulterar i bättre uppdatering, härligt eller vad säger ni?

Här får ni en bild på något riktigt fint som finns på Åhléns just nu. Dog lite av ett ugglehalsband från Vero Moda i Köpenhamn men pengarna och samvetet räckte inte till. Därför är det så gött när mamma har samma smak som mig och råkade komma med ett ännu finare än vad Vero moda hade att erbjuda. Jag tror att jag är lite kär i ugglehalsband, har ett färgglatt sedan innan - går inte att inte tycka om.


Tänker sno detta någon dag...

Sparkling





Ur en av O.P.I's nya kollektioner för hösten/vintern -10. Ett glittrande lack som blir helteckande av två lager, extra snyggt på tånaglarna och skulle vilja säga att det inte är helt fel att ha i thailand i vinter. Vem kan undgå ett par riktigt glittrande och bruna fötter liksom? ;)


kjol mitt i vintern

Bag From Http://chapnlle.com, Hat From Åhlens, Shoes From Http://defeeter.dk

Hittade på lookbook.nu, kom på att jag kanske skulle ta och använda min jeanskjol. Eller varför inte min blommiga från 28 street som jag aldrig använt? (fick den på en modevisning så det gör ju inget då när den var gratis...ifs)


Höststämning

Är det bara jag som lyckas känna av lite mysig höst-stämning på bloggen? i Datorns högtalare spelas just nu New York, New York av Liza Minnelli samtidigt som jag bläddrar igenom bloggen för att se hur allt ser ut. Men snart kommer det bli mer julstämning tror jag, när december drar igång drar även allt julbak, julpynt, julfilmer, julkalendern, advent osv. igång. Woho! Jag älskar julen, den är ju så mysig.

Nu ska väl jag och mamma äta mina bullar och se Top model som vi spelade in igår, ikväll är det ju veckans bästa kväll också förresten - desperate housewifes + cougar town. Skönt att man är ledig imorgon, då gör det ignet att man sitter uppe och kollar på massa goa serier! Ha en härlig tisdagskväll. :)


Kanelbullar






how vintage? how cool?








Hittade bilderna genom grymma "fashionina" - var tvungen att sno bilderna jag med, fy sjutton vad snyggt! Och vitt trägolv/stengolv... mina drömmars golv! 

Script

Sedan dagen då The Scripts "Breakeven" blev en hit har jag älskat dom, andra favoriter som jag alltid lyssnar på är "The man who can't be moved", "Talk you down" och "We cry". I lyckans stund har dom äntligen kommit ut med ett sprillans nytt album "Science and Faith". Precis samma stuk som innan. Jag vet inte om dessa låter kommer att slå deras äldre låtar men jag har redan fått några favoriter som jag t.o.m. älskar - efter att ha lyssnat några gånger på låtarna blir de fort bättre.

Här har ni en samling på min personliga favoriter från albumet, enjoy!







(Hittade inte knappen som gör att inte videon kommer med när man ska bädda in videorna i bloggen...?)

Söndag





Söndagar i vanlig ordning, slappa och plugga. Detta bästa med söndagar är dock att man kan sova så länge man vill och ta det lugnt, men det allra allra bästa är såklart Gossip Girl - min absoluta favoritserie. ;)

Hoppas att ni har en bra söndag.

a toast with fashion, please!







En av de modebloggar som jag följt längst och som jag läser varje dag är Rumi Neely's inspirerande blogg. Här ovan är mina favoriter från hennes senaste inlägg!

Bloggdesign

Fick en kommentar ang. min bloggdesign, det var någon som undrade hur jag gjort den och om jag tagit hjälp utav någon sida. Och svaret är ja, delvis.

Själva headern har jag gjort med hjälp av photoshop elements 8 och paint. Men sedan när det kommer till själva bloggens utseende har jag testat mig fram, läst i koderna och på så sätt hittat rätt koder och hur man ändrar dom. Jag har bloggat väldigt länge så man lär sig under tiden (bloggat under 3-4 år innan denna bloggen), men jag brukar använda mig utav designadinblogg.se för att få extra hjälp. Där hittar man allt från grunden. Om man inte orkar/har tid så kan man också gå in här och ladda ner gratis-designer där man får hjälp om hur man lägger in designen på bloggen.

Hoppas att detta var ett tillräckligt bra svar till dig som fråga, någon annan kanske också fick hjälp- förhoppningsvis! :)

Linslus

Hi there!
Nu ska jag slurpa i mig lite thainudlar och sedan dra mig mot bussen. Efter en rolig dag med snygga Carro blir det nu en mysig kväll på Liseberg med min fina vän Matilda! Ha en fin lördag allesammans. :)

 

 


Yesterday Evening

Det blev en lyckad kväll igår, alla som sjöng och spelade var så duktiga! :) Här har ni gårkvällens outfit!







Slängde på den nya koftan från JC, det är så kyligt ute nu! Annars har jag på mig, nya byxor från Zara (köpte dom i Danmark då jag är så osmart och itne köper dom direkt när de kommer ut i butik i Sverige, skulle egentligen velat haft kamelbruna men såklart slut.. älskar dock dessa!) + topp från Gina Tricot.

friday






linne + kofta, JC och byxor från Zara

Ska börja med smink och hår nu, sedan får vi se vad resultatet av kvällens outfit blir. Vi hörs mer imorgon eller ikväll efter rocka fett!

Enkelt, Rakt, Rent

- Minimalismen

Jag älskar den enkla, stilrena och klassiskt eleganta stilen som Coco Chanel gav oss. Mitt favoritplagg måste nog vara kappor, förutom strumpbyxor och höga byxor eller jeans. Denna höst/vinter ser vi tillbaks på 90-talet, gör minimalismen till till något modernare och nytt. Ännu starkare blir trenden framåt våren 2011!

Acne Spring 2011 Ready-to-Wear Acne Spring 2011 Ready-to-Wear
Trenden för höst/vinter innebär mycket blått och svart... i vår ser vi svalor istället. (Med det menar jag svala, ljusa tyger med enstaka färgklickar.)

Minimalism innebär allt som är enkelt, jag skulle vilja kalla det lite pojkigt men absolut inte tråkigt som vissa andra kanske anser. Jag gillar ju enkelt mode. Enligt mig finns det inget snyggare än en enkel, tuff men samtidigt lite fashionable look. Vad som gör den så speciell är dens accessoarer och pricken över i:et skulle vara en huvudbodnad och en lång, ståtlig kappa.

Mode är konst. Konst, enligt mig, har två sidor. En sida där allt ska vara extremt och så mycket. Sedan den andra sidan, de som hellre målar enkelt men ändå förmedlar något väldigt kreativt. Det gäller mode också. Vi kan se alla dessa coola designer på catwalken och allt mer har man dämpat det överdrivna, man kan se på Dolce & Gabbanas höst/vinter kollektion där vissa modeller endast går i kavaj och trosor. Det jag vill komma fram till är att det är lika mycket fashion i att vara enkel som i att vara överdriven, det är båda kreativt. En gillar att mixa naturella, svala basplagg och klä sig lite mer dressat. Andra gillart att överdriva och leka med både färger, former och mönster. Andra mixar.

Jag måste själv erkänna att min stil är lite för alldaglig och vanlig, men jag har koll på min stil och vet att jag kommer lära mig att våga. Vad jag tror kommer jag att vara 20-åringen som gillar den tuffa mem dressade och lite enkla stilen. Tänk på Anne Hathaway i Djävulen bär Prada och ni har mig om tio år! ;)

Acne Spring 2011 Ready-to-Wear Acne Spring 2011 Ready-to-Wear 
Acne Spring 2011 Ready-to-Wear Acne Spring 2011 Ready-to-Wear
Den nya minimalismen, ACNE s/s rdw 11

Black and white





HUMBLE / EGO by Ida Isabel Panozo, modell: jag

Brown





Blev så blått och mörkt konstigt ljus imorse när jag tog bilderna runt halv 9, men så kan får det bli ibland!

Dovima with Elephants




En av modevärldens ikoner är "Dovima with elephants", mästerfotografen Richard Avedons mest berömda modebild.

Plans and hopes.

Är det bara jag eller ni också?

- Jag blir nästan galen av att tänka på framtiden och ändå gör jag det jämt. Jag har så himla mycket planer, viljor, hopp och mål i livet som jag vill hinna med och ta mig igenom. Drömmar sedan jag var liten, drömmar som jag kan komma på nu eller sånna saker man kommer på när man är äldre. Vissa drömmar varar inte för alltid, alla har vi väl velat bli djursköterska eller polis t.ex.? Medans andra drömmar faktiskt finns kvar för alltid, de drömmar och det är bara de mest realistiska drömmarna som blir sanna. I mina fall om drömmar behöver man erfarenheter, kontakter, stark vilja och ambition. Självklart även en del pengar, flyt, tur och så är det något man måste brinna för. I andras fall kan det vara att resa jorden runt och vad behöver man då? Jo en bunt pengar... men inte i mitt fall som sagt.

För att räkna upp några drömmar; att komma längre inom modellbranschen då jag har ett brinnande intresse att stå framför kameran, bära upp (sälja) kläder och smycken. Något som också intresserar mig är att gå in mer på skådespeleriet, om jag inte lyckas bli Kate Moss 2 utan drogmissbruk förstås... hehe skoja. Något som jag väldigt länge velat göra är att öppna min egna butik, den skulle innehålla handplockade kläder från hela världen samt smycken och i butiken ska det finnas inredning som går att köpa. Ett tag tänkte jag även på en bröllopsbutik. Då jag så småningom antagligen kommer att jobba som nöjesarrengör för events hade jag kunnat annordna, fota, arrengera bröllop och styla med kläder, skor och smycken. Kanske skriva lite modereportage här och där och varför inte extraknäcka som fotograf? Just det, i butiken ska jag ha tavlor som jag själv fotat (för mer personlig känsla). Något annat som jag verkligen, verkligen vill är att skapa min egna smyckesdesign, ungefär som Laila Bagge fast i min stil, såklart.



Nu när jag är så snällt (inte för att ni bett om det) delat med mig av MINA drömmar, kanske ni kan säga några av era drömmar - säg ärligt! Någon som vill bli polis? Eller kanske klädesdesigner? Tell me!

(Haha... Mitt favorit samtalsämne måste nog vara framtid, drömmar och planer i livet... vad folk vill göra av sina liv, det är så inspirerande och intressant!)

Kram /blablabla

Malmö/köpenhamn #2

Här kommer lite fler bilder från vår vecka i Malmö! En dag åkte vi även över till köpenhamn så i detta inlägg får ni mest bilder där ifrån. (Älskar den staden, i år var det den första gången jag var där sedan jag var väldigt liten.)

Middag hos min fina moster och hennes man.



Köpenhamn.









En mysig innegård...



Träffade på otroligt söta och duktiga bloggerskan Melissa!



What do you think?

De flesta som gillar att läsa bloggar, bloggar själva eller bara har koll på bloggvärlden vet säkert om Tyras smyckeshemsida "style by Tyra" där hon säljer smycken hon själv desginar eller handplockar. Jag tycker om hennes koncept och tycker verkligen att de finns snygga smycken, speciellt ringarna (är mest för ringar och klockor vad gäller smycken).

Så nu undrar jag, vad tycker ni om idén och smyckerna hon säljer?


  
  
  
Några av mina favoriter!

Okej, detta var ingen bra idé. Jag skulle kunna fylla en hel bloggsida med smycken som jag gillar från Tyras hemsida.. Funderar på att klicka hem något, trots att jag egentligen inte är så mycket för nätshopping, sedan har har jag inga pengar kvar efter Malmö. Nej, får nog vänta ett tag... tills jag får pengar, vill så gärna ha någon av tvåfingerringarna!


It takes time to learn and get better.

Började att göra en kladdkakssmet, medans jag hällde den i muffinsformar insåg jag att det knappt räckte till 12 muffinsar. Och vad ska en familj på tre personer göra med 12 muffinsar? Jag menar det räcker typ till 3 fikor om man känner för att äta två vid första smakprovet.. Så jag ställde mig och gjorde en till omgång smet. Nu står de i ugnen, vackra och utsökta som dom är! (Hoppas jag!..) Ha fin måndagskväll, med detta sagt får ni även dagens här nedan!







NY kofta - malmö/gina tricot
NY keps - malmö/Lindex
over knees - åhléns
gammal skinnjacka - gina tricot
gammal pälsväst - moltan
boots - björn borg
väska - bianco

Zoom: Shopping Malmö/Köpenhamn






(Mycket plagg i jordnära färgskalor! Ni får se bilder på var av en utav plaggen när jag använder dom.)


Nu är frågan, ska man ta och baka lite kladdkakemuffins?


Lite söndagsinspiration

FRIDA GUSTAVSSON, jag älskar hennes stil som är väldigt varierande och inspirerande. I en intervju säger hon att hon klär sig efter hunmör och känslor, på hösten brukar det bli en mer klassisk stil men på våren kan det gå från rockigt till hippie.

Modellstjärnskottet på bara 17 år. Är en av mina favoriter för tillfället, beundrar hennes framgång och personliga stil enormt. Hon är den nya tjejen att skriva om inom modell- och modebranschen.

 

 

Har märkt att hon kör mycket på låga skor, hon hittar de perfekta som är klassiska, trendiga ocg bekväma. Själv föll jag redan i somras för de mycket låga, lite stiligare och manliga skorna. På långa tjejer passar det mer än perfekt med ett par riktigt snygga lågklackade enligt mig, och skor som inte är höga i ankeln låter de långa benen komma fram ännu mer. Tummen upp Frida!

Malmö #1













On the train.


No longer wrong

En oskriven regel vad gäller färgkombinationer på kläder kan t.ex. vara rosa och rött, svart och guld eller marinblått och svart. Under en av mina första plåtningar jobbade jag med en stylist som verkligen vågar tänja på gränserna, enligt henne var det löjligt att man inte ska kunna blanda rosa och rött. Detta var för ungefär 3 år sedan och jag har haft det med mig, det är faktiskt inte otroligt fel bara vågat. Frägerna krockar inte, jag menar går inte rosa och rött i samma färgskala?

Dessa oskrivna regler är borta, för alltid. Glöm dom - skapa, våga och matcha. Det nästan otänkbara har snart blivit en trend. Det finns inget som säger att guld och svart inte går ihop, jag tycker att det är grymt snyggt och det syns mer och mer på både catwalken och i butikerna. Lite överallt kan man se hur man börjar blanda guldsmycken med olika material av svart. Det finns inga regler på hur man ska matcha och mixa, bär det du själv tycker om.
  
Alberta Ferretti Fall 2010 Ready-to-Wear

In my pyjamas

Home sweet home, i'm home!

Oj, vad jag har shoppat... men nu sitter jag här med ett leende och kan knappt vänta på att packa upp och gå en liten modeshow för mamma och pappa. Eller i alla fall mamma, som är mycket intresserad av vad jag nu spenderat alla mina pengar på. Självklart ska jag visa er också, kan säga att jag kommit hem med en hel del fint från älskade Malmö och Köpenhamn.

Jag måste gå till sömns nu, men jag delar med mig av min trip till Malmö redan imorgon, så länge - sweet dreams!

Life without friends aren't a life.

Jag är med mina tjejer i Malmö men kommer hem imorgon kväll, så på lördag blir det uppdatering som vanligt igen!




Fynd



Ett av mina första och absolut största fynd. (Är dålig på att fynda) Var tvungen att köpa när den var så billig.. se nedan!

Jeansjacka från Åhléns, 20 kr. Märke, edc.

MALMÖ

NU DRAR VI TILL MALMÖ! (Kl. 7:30 har tåget precis rullat iväg från centralen..)
Jag med mina fina, bästa vänner. I år igen. Laptopen fick stanna hemma så detta inlägg är förinställt, vi hörs på fredag kväll eller på lördag istället!

Love, isabel


best friends.


freedom.


friendship.

My day in pictures






Hade en skön själv-värmande mask som man bara vill äta upp.


Tvättade sminkborstar..


Fika.






Te är gott och mysigt.


Har packat..


Håller fortfarande på..


En stor trend; dödskallar.


Jag har även hunnit med att måla naglarna läckra i guld.
Har också bloggat och städat kaninens bur + mitt rum (lite i alla fall..)

Ska fortsätta med min packning och förbereda några inlägg till er när jag är borta, men förhoppningsvis ska jag blogga från laptopen. Vi hörs, ha ett underbart lov allesammans!

Same same but different





by me.

Återblick ; Oktober



Jag har så otroligt mycket bilder från varje månad, här är bara ett mini urval från oktober.

1/11/2010

Idag är det första november om man kan ju säga att nu är det faktiskt vinter. Men jag tycker fortfarande att det är lite för höstigt ute för att kunna räkna det som vinter.

En hastig slutsats på allt som jag ska göra idag: Städa bur, måla naglar, göra ansiktsmask, packa, städa, packa ännu mer, duscha, se på Gossip Girl som jag missa igår, se på Top Model ikväll och packa ännu, ännu mer. Puh.

Så jag kommer antagligen inte med några speciellt roliga inlägg odag och bloggen kommer att lida ganska rejält ända fram tills lördag, för då är jag hemma igen.


En gammal bild på min underbart söta kanin. Ska ge honom lite uppmärksamhet idag och innan jag börjar med all packning och skönhetsbehandling så ska jag ta tag i hans sketna bur.... Vi hörs senare, ha en underbar måndag och njut av lovet!

RSS 2.0